Om V-BiL

Om V-bil

V-bilen ägs av sektionen och får hyras av alla sektionens medlemmar. Du kan använda den om du ska åka till Ikea, åka på utflykt eller är i behov av en bil helt enkelt. Bilen är en av många förmåner som du får ta del av som V-sektionist.

Om du bokar bilen privat, kostar den 3,50 kr/km inklusive bensin. Om du ska boka bilen i ett utskottsärende, internfaktureras detta och sektionen står för kostnaden. När du sätter i bilen, fyller du i körloggen och där anger du den mailadress dit fakturan ska skickas. Fakturan skickas oftast inom 1-2 månader efter hyrestillfället.

Du får gärna tanka bilen efter att du kört, men kom ihåg att du inte kan få tillbaka pengar från sektionen för detta, du får däremot avdrag på din faktura. Exempel: Du kör 100 km med V-bilen. Det kostar 3,50*100=350 kr. Du tankar för 200 kr. Din fakturakostnad blir då 150 kr. Om du hade tankat för 400 kr, får du ingen faktura men du får inte heller tillbaka din mellanskillnad (50 kr i exemplet). Om du har tankat, kom ihåg att ta en bild på kvittot och skicka det till V-bilsansvariga på vbil@vsek.se. Erhålls inget kvitto, får du inte heller avdrag för tankningen.

Det finns två V-bilsansvariga på sektionen. Dessa väljs in under hösten varje år. I år är det Natasha Majbrink och Elin Ryndal. Dessa är ansvariga för uthyrning, fakturering och att V-bilen rullar som den ska. Märker du att något inte stämmer med V-bilen, hör av dig till oss direkt! V-bilen ligger oss varmt om hjärtat och vi vill att den ska må bra.Hör gärna av dig om du har några frågor eller funderingar.

Brummande hälsningar,
Natasha Majbrink och Elin Ryndal
V-bilsansvariga 2021

vbil@vsek.se

Topp 3 bilskämt 2021

-Varför körde du över mig när jag bad dig lasta in ölen i bilen?
-Du sa ju åt mig att lägga in backen!

-Vilket är det mest omotiverade namnet på något i trafiken?

-Att det heter rusningstrafik när bilarna bara kryper fram.

-Har du sett den nya filmen om lastbilar?
-Nä, men jag har sett trailern.