Veckoinlägg V.6

INFOCHEFEN HAR ORDET

Tjena!

Hoppas alla haft en bra helg. Själv befinner jag mig i Göteborg vilket jag även gjort hela helgen och det är ju alltid trevligt. Nu är det vecka 6 vilket innebär att jag fyller år! Skoj! Personligen tycker jag att man skall fira allt som går att fira, även om det inte är så speciellt att fylla 23. Är i och för sig närmre 25 än 20 men vet inte hur mycket man vill fira det? Nog om mig, här kommer lite tips från ett gäng ex-HPs till er som skall på phadderintervju i vecka. Lycka till önskar HP22! 

 

  • Använd klassikern: jag är en social kameleont, spindeln i nätet fungerar också
  • Svara rätt (!) på snabbfrågorna

Skämt åsido:

  • Var dig själv! Alla olika slags phaddrar behövs så fokusera på vad du faktiskt kan bidra med istället för vad du tror att de som intervjuar vill höra.
  • Förbered dig på vilka frågor som kan komma! Lättare att få fram något bra om man inte måste sitta och fundera på varje fråga.
  • Fundera på varför just du vill vara phadder!

Glöm inte att det inte är hela världen om du inte blir phadder så ta det inte för seriöst. Alla som intervjuar har själva suttit på andra sidan och varit lika nervösa så de vet vad ni går igenom! 

 

Ha det gött! Vi hörs och ses,

Michaela

SEKTIONSKALENDER

Måndagar Löpkväll med AktU kl.19.00

Tisdagar Sportkväll med AktU kl.18.00

 

Onsdag 8/2 Branschdagen 

Fredag 10/2 Beerpongturnering med VoV-event

Lördag 18/2-Söndag 19/2 Storskiphte 

Tisdag 28/2 Nissarna serverar varmlunch i caféet

VAKANTA POSTER

Vi har fortfarande en del vakanta poster på sektionen. Är man intresserad av att engagera sig är det bara att slänga i väg ett mail på cirka 1/2 A4 till ordf@vsek.se.

 

Som funktionär får man även en funktionärshoodie och får möjlighet att åka med på storskiphtet. 

 

De poster som finns att söka är:

Strategigeneral (1)

Taktiker (4)

Examensgeneral (1) Gäller sistaårsstudenter

Mentorskapssamordnare VoV

Mentorskapssamordnare L

Världsmästare L (1) 

MEDDELANDE FRÅN HER TECH FUTURE

Hej alla tjejer/icke-binära på V-sektionen!

 

Vill du också vara med och visa gymnasietjejer alla fördelar med LTH och varför även de ska välja en ingenjörsutbildning? Då är det dags att skicka in din ansökan till Her Tech Future-fadder!

 

Ansökan görs genom att fylla i länken:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeQyvcIZpHkDKOXcbTUJotgJRS0HQ6VtJnOt3IJoYjbNCPnvQ/viewform?usp=pp_url

 

För dig som inte vet är Her Tech Future ett evenemang där cirka 120 st gymnasietjejer kommer till LTH och under tre dagar får prova på hur det är att vara student vid ett av Sveriges främsta (och bästa) universitet. Tjejerna bor hemma hos kvinnliga/icke-binära faddrar representerade från varje sektion och får under dagarna ta del av inspirerande föreläsningar, rundvandringar, workshops, sittningar och andra roliga events. Evenemanget äger rum 29-31 mars.

 

Varför ska jag söka fadder?

Förutom att under eventdagarna få hänga med och inspirera tjejerna får du GRATIS lunch, gå på SITTNING och lära känna de andra HTF-faddrarna på bland annat en OTROLIG kick-off!

 

Vad innebär det och vad förväntas av mig som fadder?

Som HTF-fadder är du med och möter du upp tjejerna på stationen och öppnar upp ditt hem för 1-2 tjejer under de tre dagarna. Du är med och visar upp studentlivet och campus från sin bästa sida genom att delta på de olika eventen och vara deras stöd under dessa dagar. Vi förväntar oss att du är närvarande och prioriterar tjejerna och eventen under HTF-dagarna samt välkomnar dem till LTH på ett bra sätt.

 

Senaste ansökningsdag är 13 februari.

 

OBS! Vi kommer prioritera de faddrar som kan ta emot 2 tjejer.

 

Hoppas vi ses!

Hälsningar sektionsansvariga Her Tech Future på V-sektionen

ALLMÄN INFO

SÖK TILL NOLLEUTSKOTTET

Posten som Nollegeneral är tyvärr fortfarande vakantsatt. Om posterna inom Nolleutskottet på kåren inte tillsätts kommer kåreventen, exempelvis hela nollehelgen, antagligen inte kunna genomföras. Vi vill därför uppmuntra er lite extra till att söka någon av dessa poster! Om du brinner för nollningen rekommenderar vi dig verkligen att söka. Utöver det består även Nolleutskottet av flera Øverstar, så du kan även rekommendera fler du känner att söka utskottet med dig! 

 

Om du är intresserad hittar du mer information på tlth.se.

BRANSCHDAGEN

Missa inte att det på onsdag (8/2) är dags för årets branschdag. Branschdagen är ett perfekt tillfälle att mingla med både nya och för dig redan kända företag. Mässan hålls i V-huset där företagen kommer ställa upp sina montrar. Ni hittar mer information gällande dagen på Branschdagsgruppens hemsida https://www.branschdagen.se. 

STORSKIPHTET

På torsdag är sista dagen att anmäla sig till storskiphtet. Om du varit funktionär 2022 eller precis gått på din post 2023 så är det här ett evenemang som du inte vill missa! Anmälningslänken ligger i evenemanget på Facebook.