VECKOINLÄGG V.42

INFOCHEFEN HAR ORDET

Hej i tentaP!

 

Hoppas plugget går bra för er alla. Personligen växlar jag mellan att Finita Elementmetoden får mig att vilja hoppa från en bro eller få mig att känna mig som ett geni, hoppas att jag innan tentan iallafall kommer känna mig mer som det sistnämnda.

Tänkte ge lite tentaP-tips till er som har eran första läsperiod. Här är lite små saker som jag lärt mig under mina 12, snart 13, tentaP hittills (låter som att jag går mitt 72 832 år men lovar att man gått så många i fyran):

 

  •  Ska man ha grupprum måste man vara i skolan TIDIGT. Då snackar vi inte att man känner sig duktig som rullar in innan kl. 8, utan de går åt redan vid 7-tiden. Allt i livet kräver uppoffringar, grupprum kräver din möjlighet till en 8-timmars sömn
  • Ha med dig snacks, oavsett om det är i form av frukt, knäckebröd eller godis. Att trycka in en hel kurs på 1,5 vecka kräver energi, så glöm inte att ge din kropp detta
  • Unna dig själv paus från plugget. Att plugga 12 h om dagen är inte alltid bättre än att plugga 8 h om du ändå inte håller fokus. Häng med kompisar och spela spel en kväll för att glömma ångesten. Stick till gymmet mitt på dagen och svettas ut stressen. Att pausa från plugget och ge dig själv den lediga tid som din hjärna behöver för att ta in all information är A och O i tentaP.

Hoppas ni känner att detta har gett er lite visdom. Framförallt, glöm inte att tentaP MAX varar i två veckor om man har otur och får sista-lördagstentan. Främst handlar det om att härda ut perioden och kötta. Passa på att dra en hemvistelse efter periodens slut för att varva ner.

 

Lycka till allihopa så hörs vi efter tentaP igen!

 

Ha de gött,

Hanna

VECKANS VITS

Veckans vitsbidrag såhär i tentaP-tider följer:

 

Jag har börjat tänka att loka och ramlösa kanske inte är så nyttigt för mig… Jag är lite källkritisk av mig

ALLMÄN INFORMATION

KAFFEMASKIN

Det är mycket frågor om caféets kaffemaskin på sektionen. Tyvärr på grund av att maskinen inte fått den skötsel den har behövt tidigare år krävdes rejäl avkalkning och utbyte av flera delar. Det har lett till stor försening av maskinen. Vi hoppas likt er andra att den är tillbaka så snart som möjligt!

 

Tills dess ber vi er att inte tjata för mycket på antingen cafémästeriet eller styrelsen, framförallt vår redan upptagna cafémästare, då det inte finns något vi kan göra för att snabba på processen. Ni märker när maskinen står på sin plats igen :))

BRANDS HÖSTFEST

Hej sektionen!
 
Det är snart dags för Brands Hösfest och Brandsex behöver er hjälp! Varje år brukar sektionsmedlemmar från V och L hjälpa Brandsex genomföra hösfesten. Det är ett toppentillfälle att prova på hur det är att vara med i ett sexmästeri. Som tack, blir jobbare bjudna på en tackfest på nation. Är du sugen på att prova på att jobba en stor sittning med släpp – anmäl dig här: https://forms.gle/3AwzhjxzbLLBPcQE9  


//BIIF