VECKOINLÄGG V.14

INFOCHEFEN HAR ORDET

Hallihallå!

 

Till er allas besvikelse blev det inget veckobrev förra veckan. Hemskt av mig, måste ha saknat det rejält. Men nu är det tillbaks igen!

 

Vet ni vad jag har blivit besatt av? Växter och sticklingar. Eller har varit fascinerad av växter ett tag men sticklingar har blivit mitt nya intresse. Originellt. Jag vet.

Jag tänkte därför ge er en how-to ta sticklingar från era växter. Den är tagen från Blomsterlandet så bättre blir det inte!

 

HUR TAR MAN STICKLINGAR?
 1. På stjälkarna ser du förtjockningar, små bulor. Det är knoppar som i regel slår ut till blad. Skär av sticklingen under en sådan knopp, där växer sedan rötter ut.
 2. Putsa till sticklingen så att den består av 2-4 välutvecklade blad förutom själva toppen.
 3. Fyll småkrukor med såjord, perlite, sand eller en blandning av torv och sand. Vattna.
 4. Stick ner sticklingen i krukan och tryck till lätt, så att den står stadigt.
 5. Lägg över plast eller ännu hellre smörgås- eller bakplåtspapper, som hindrar för stor avdunstning de första 1-2 veckorna.
 6. Vänd plasten dagligen för att hindra kraftig kondensbildning. Miniväxthus är idealiska. De rymmer många krukor och kan ventileras, så att kondensen luftas bort.
 7. Ställ krukan varmt, gärna över element eller på värmegolv.
 8. Ställ sticklingar med hårda, vedartade stjälkar i vatten för rotbildning. Ett tips är att spänna plast över glaset. Gör hål i plasten, lirka ner sticklingen, som nu står stadigt. Undvik att de nedersta bladen nuddar vattnet.

Insåg efter jag läste detta att jag skippar steg 2-7 så kanske inte är så bra på detta intresse ännu. Tur att jag är en utvecklingsbenägen person (ping alla företag ;)).

 

Nu ska jag fortsätta kolla pä KUWTK (skäms inte!!) och ladda upp mig då jag fick en släng av sjukdom nu under eftermiddagen. Måste ju se till vara pigg som aldrig förr på lördag! 🙂

 

Ha de gött,

Hanna

SEKTIONSKALENDER

2/4: L-tek håller cykelfest

3/4: Paddel med Aktu

4/4: Phadder-utbildning

6/4: Tour de phadder

8/4: Examenscykelfest

9-10/4: STORSKIPHTE

11/4: VT-möte samt varm lunch i caféet

12/4: Påskmys med BIIF

13/4: Pub med V-sex och Aktu

14/4: Sittning med VoV-event

19/4: Crossfit med Aktu

ALLMÄN INFORMATION

STORSKIPHTE

I helgen är det äntligen dags för det högt eftertraktade storskiphtet! Se till att komma riktigt uppladdade för denna fantastiska dag 🙂


Ifall du har ångrat dig angående deltagande på dagsaktivitet ber vi dig kontakta styrelse angående detta ASAP för att underlätta för vår planering.

All information angående tider samt packlista hittar du i eventet på Facebook, STORSKIPHTE. Se till att klicka i kommer på eventet för att få notiser om alla uppdateringar som kan komma.


Ses där!!

//Ert dundertaggade styre

VT-MÖTE

Den 11/4 är det dags för sektionens vårterminsmöte. Posterna som kommer att väljas in under detta möte är Källarmästare, Valberedningsordförande och Valberedare.

Dessutom bjuder mötet på inget mindre än ett fantastiskt spex från V-arité och en mumsig fika från sexet!

 

 

All information hittar du i eventet på Facebook, Vårterminsmöte.

VAKANTA POSTER

Vi i styrelsen vill påminna om de vakanta poster som finns att söka på sektionen. Förutom att det är otroligt roligt att engagera dig på sektionen får du som tack gå på det fantastiska storskiphtet och en funktionärshoodie!


De poster som finns att söka är:

 • Likabehandlingsombud L (1)
 • Världsmästare V (1)
 • Världsmästare L (1)
 • Världsmästare Bi (1)
 • Sångarstridsansvarig (1)
 • Revisor (2-5)

Ansökan ska vara på cirka 1/2 A4 och skickas till ordf@vsek.se.

Posterna kommer att tillsättas kontinuerligt så håll utkik i eran mejl ifall ni har sökt/kommer att söka en av dessa poster!