VECKOINLÄGG V.40

Hej V-sektionen! 

De är måndag igen och vecka 40 är här. Dagens veckobrev saknar omslagsbild och det beror på att min dator, av någon oklar anledning, vägrar att starta. Så här sitter jag med en lånedator som inte klarar av nerladdningen photoshop…. jahop.

Denna veckan tänkte jag dela med mig av dagens middag, vilket inte är mindre än den indiska rätten palak paneer med halloumi. 

Det du behöver är:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk riven ingefära
1 msk olja
2 msk tomatpuré
1 msk garam masala
390 g krossade tomater
2 1/2 dl mellangrädde 
1 grönsaksbuljongtärning
200 g färsk spenat
250 g körsbärstomater
400 g halloumi
salt
peppar

  • Skala och hacka löken. Skala och riv vitlöken och ingefäran.
  • Fräs lök, vitlök och ingefära i hälften av oljan i en gryta 3-4 minuter. Rör i tomatpuré, garam masala, krossade tomater, grädde och smulad buljongtärning. Låt sjuda 6-7 minuter.
  • Vänd ner spenaten i grytan och låt den bli mjuk.
  • Skär tomaterna i halvor.
  • Skär halloumin i bitar och stek i resten av oljan i en stekpanna.
  • Blanda ner osten i grytan och smaka av med salt och peppar.
  • Servera grytan med tomater och ris.

Hoppas de smakar,

Ha en fin vecka! 
Sofia Johannesson
Informationschef 2020DEN 

Missa inte Aktus event måndag och tisdag varje vecka. På måndagar bjuds de på löpkväll och tisdagar är de sportkväll i Victoriastadion. För mer information och anmälningslänk till eventen, följ Aktivitetsutskottet på facebook.