VECKOINLÄGG V.9

Hej alla kära v-sektionister!

Hoppas att ni som var på skiphtet i helgen hade roligt, det hade i alla fall jag!

Imorgon är det enligt mig topp tre bästa dagen på året och det är inget mindre än nämligen fettisdagen. För att ni ska förstår hur mycket jag gillar semlor kan jag berätta att under högstadiet praoade jag på ett bageri som hade vunnit årets semla i Göteborg. I två veckor stod jag och gjorde semlor. Namnet och dagen grundar i att man åt upp sig på fet och god mat innan det vad dags för 40 dagars fasta fram till påsk. Det sägs att det säljs cirka 6 miljoner semlor under fettisdagen och under hela säsongen runt 50 miljoner semlor i Sverige.

I år är det skottår och på lördag infaller skottdagen. Det är ett sätt att hålla kalenderåret i takt med det astronomiska året, då ett år är längre än 365 dygn.

Det var allt för mig denna veckan, ha det fint!
Sofia Johannesson
Informationschef 2020

24/2 AktU: Löpkväll

25/2 AktU: Sportkväll

27/2 NGVL: Caroline Damm från Wästbygg gästar V-huset.