Summer Internship hos Svefa

Är du redo för en unik utmaning och vill få god inblick i olika delar av fastighetsbranschen genom att arbeta som konsult hos branschens bredaste fastighetskonsult, Svefa? Sök då till vårt Summer Internship!

Varje år erbjuder Svefa universitetsstudenter en spännande möjlighet att under sommaren lära sig mer om fastighetsbranschen och Svefas konsult & rådgivningsverksamhet. Med den stora spännvidden på våra kunder och uppdrag är detta en unik möjlighet att få testa dina kunskaper inom våra många intressanta och utmanande affärserbjudanden.   

Summer Internship 
Vi vill att du på riktigt ska få känna på hur det är att arbeta hos oss och få möjlighet att testa dina teoretiska kunskaper i praktiken. Inom våra affärsområden som exempelvis Samhällsbyggnad & Fastighetsutveckling, Värdering och Transaktioner arbetar branschens vassaste konsulter som tillsammans har stor erfarenhet och kompetens.  En perfekt miljö för dig som vill utvecklas och kickstarta din karriär. Internship-programmet ger dig möjlighet att skapa värdefulla kontakter och erfarenheter, då du i skarpa uppdrag mot kund får arbeta tillsammans med erfarna seniora rådgivare för att lösa kundernas olika utmaningar. Även självständigt arbete där du tilldelas ansvar och utrymme att utvecklas är en viktig del av din tid.

Internshipet innebär 7-8 veckors heltidsanställning med start i juni, några veckor ledigt i juli och fortsättning i augusti. Det finns möjlighet till dialog gällande upplägget.

Efter programmet finns det en potentiell möjlighet till anställning inom vårt business internship under dina fortsatta studier samt i förlängningen även en permanent anställning inom något av våra affärsområden efter att du avslutat dina studier. Flera av de som tidigare genomfört summer internship hos oss arbetar idag på olika positioner och affärsområden.

Profil
Vi söker dig som vid startdatum för internshipet är student och som har avslutat 6 till 8 terminer av din utbildning inom:

  • Samhällsbyggnad
  • Lantmätarprogrammet med ekonomisk/juridisk inriktning
  • Industriell ekonomi i kombination med intresse av fastighetsbranschen
  • Eller annan motsvarande utbildning inom fastighet och finans.

Därutöver ser vi att du uppvisar mycket goda akademiska resultat, utlandsstudier och/eller arbetslivserfarenhet är meriterande. Vi ser även att du är en ansvarstagande lagspelare med en stark vilja och ett genuint intresse att praktiskt lära dig det som rollen som medarbetare inom fastighetsrådgivning innebär. Vidare är du målmedveten, engagerad, initiativrik, noggrann och öppen för nya utmaningar.

Arbetsuppgifterna 
Som summer intern hos oss kommer du att arbeta i dels uppdrag mot våra kunder och dels interna affärsutvecklingsfrågeställningar. Du ges möjlighet att delta i möten med kunder samt arbeta självständigt med analyser, presentationsmaterial och förberedelser inom uppdragen. Nedan ges några exempel på uppgifter och områden, detta styrs självklart av rådande uppdragsportfölj under din tid som summer intern.

  • Marknads- och affärsanalyser, t.ex. för nyproduktion av bostäder på en specifik marknad eller för köp/sälj av kommersiella fastigheter
  • Framtagande av beslutsunderlag och presentationsmaterial som används vid leverans till kund
  • Värdering av kommersiella fastigheter innefattande dels beräkning, besiktning och bedömning
  • Analys inför och framtagande av offertmaterial inom olika affärserbjudanden

Ansökan
Din ansökan ska bestå av CV, personligt brev samt betyg från högskola/universitet. Välkommen med din ansökan senast den 8 mars. Tidigare år har vi erbjudit platser på ett flertal kontor runt om i landet, detta styrs av efterfrågan och behov. Skriv i urvalsfrågan vilken ort du är intresserad av för sommaren. Om du är extra intresserad av specifika affärsområden ber vi dig specificera och motivera detta.

Tveka inte att höra av dig med eventuella frågor kring processen till HR-chef, Helene Järte på helene.jarte@svefa.se eller 010-603 87 37 – vi vill gärna hjälpa till med tips för att du ska få bästa möjliga förutsättningar. 

https://karriar.svefa.se/jobs/825536-svefa-summer-internship-2020

Svefa erbjuder spetskompetens och kvalificerad rådgivning inom värdering & analys, fastighetsinformation, samhällsbyggnad & fastighetsutveckling, strategisk & operativ förvaltningsrådgivning samt transaktioner & uthyrning. Tillsammans är vi över 200 medarbetare fördelade på 18 kontor i landet och omsätter årligen 300 MSEK. Bland våra uppdragsgivare finns allt från stora fastighets- och energibolag, investerare, byggbolag, banker, myndigheter och kommuner till mindre lokala fastighetsaktörer som alla uppskattar vår kombination av fastighetskompetens och affärsintelligens.

Overhead mapped view of One World Trade Center