VECKOINLÄGG V.5

vecka 5

Hej alla v-sektionister!

Hoppas ni har haft en bra helg. Vill börja med att välkomna hem alla som har varit i alperna.   

I lördags firade de nya kinesiska nyåret in men tyvärr ställdes många nyårsfirandes in på grund av Coronaviruset. När det kinesiska nyåret infaller är beroende av den andra nymånen efter vintersolståndet. Varje år i de kinesisk kalendern representeras av ett djur. De finns tolv olika djur såsom råttan, oxe, tiger, kanin, drake, orm, häst, get, apa, tupp, hund och gris.

2020 är råttans år och då jag själv är född i råttans år kommer här lite fakta om just de. Råttan är påhittig, charmig och generös mot de närmste. Temperamentsfulla, rastlösa oh pedantiska kan de också vara. Råttor passat att jobba inom psykiatri och med skrift på alla sätt, som författare och i tidningsbranschen. 

2002 Hästens       1999 Kaninens       1996 Råttans         1993 Tuppens
2001 Ormens       1998 Tigerns          1995 Grisens         1992 Apans
2000 Drakens       1997 Oxens           1994 Hundens       1991 Getens

Nu vet ni lite mer om de kinesiska högtiden. 

Ha det fint!
Sofia Johannesson
Informationschef 2020

28/1 Aktu: Sportkväll

Starta veckan med AKTU. 

Måndag: Löpkväll, samling i foajén 19(..)! Efteråt blir det bastu för den som är sugen. 

Tisdag: innebandy/volleyboll i Vickan 18(..)