VECKOINLÄGG V.8

Hej v-sektionen!

Nu är vecka åtta här och vi är mitt i läsperioden. Tentorna börjar närma sig men det finns fortfarande tid än. Ute börjar solens strålar att skina allt mer ofta, kanske är det dags för årets första glass i solen?

Denna vecka tänkte jag dela med mig av fem helt onödiga fakta. Dessa kan du tillexempel briljera med på nästa förfest, eller nämna i förbifarten till dejten du tog med till Arimans för en torsdags öl. (Observera att jag inte dubbelkollat källorna, det får du ansvara för själva)

1: Att banka huvudet mot väggen bränner ca: 150 kalorier i timmen.
2: Mellanrummet mellan ögonen är lika stort som ett öga.
3: Katter har trettiotvå muskler i varje öra.
4: Endast 30% av världens befolkning kan vifta på näsvingarna.
5: Typewriter är det längsta ord som kan skrivas med tangenterna i en rad på tangentbordet

I övrigt hoppas jag att ni som var på Skiphtet i helgen hade roligt, det hade i alla fall jag!

Ha en fin vecka!
Maja Wilhelmsson
Informationschef 2019

Tisdag: Volleyboll/Innebandy i Victoriastadion.

SVL informerar

Studievägledarna har uppföljning av årskurs ett och erbjuder samtal till er med mindre än 18hp!

Mvh
Wiveca och Eva

På onsdag (20/2) stänger anmälan till att söka fadder till Her Tech Future, missa inte detta! Ett av vårens viktigaste evenemang som finns till för en mer jämställd framtid här på LTH. Under tre dagar kommer gymnasietjejer från södra Sverige för att besöka LTH och som fadder kan man gå på sina vanliga föreläsningar. Det viktigaste är att man följer med tjejerna till skolan på morgonen för att äta frukost, möter upp dem på eftermiddagen för olika aktiviteter och sedan på kvällen hänger med på sittning. Som fadder får man under dagarna frukost, lunch och middag (inklusive gasque och sittning). Eventet är helt alkoholfritt och kostar ingenting för faddrarna.

För att få söka fadder måste man:
Vara tjej
Ha plats för (helst) två tjejer boende hemma hos sig (de kan ta med madrass så det behöver man ej lösa själv)

Ansökan görs på länken nedan,
https://goo.gl/forms/N48khqXouewmiO8u2

Hoppas ni är lika taggade som oss!
V-Sektionens Her Tech Future Ansvariga
Lovisa Gustafsson och Sara Lofthammar
htfvsek@gmail.com