Veckoinlägg V.41

Tjenixen gänget! Hoppas ni mår lika bra som jag denna något gråa måndag. Såhär i förkylningstider (när den där nollningssjukan aldrig vill ge sig) tänkte jag passa på att dela med mig av ett recept på ingefärashots. En perfekt (!!) start på dagen är cirkus 4 cl ingefära/citron/vatten-shot. Var man inte vaken innan är man definitivt vaken efter shoten, den biter till riktigt ordentligt och svider sådär gott i halsen. 

  1. Riv ingefära (200g) grovt med skalet på och lägg den i vatten (1liter). Värm upp i 20 minuter. Koka INTE, det gör så att delar av allt det nyttiga försvinner. 
  2. Sila av ingefäran och blanda i honung (0,5 dl) medan det fortfarande är ljummet.
  3. Låt svalna och pressa sedan i två citroner. Sila och häll i en flaska.
  4. Förvara i kylskåpet och drycken kan utan problem stå i en månad.

OM man mot förmodan inte har tid och vill slösa CSN kan man istället för att koka ihop sin egna köpa färdigblandad på Ica... Antagligen lika bra men absolut inte lika roligt ;). 

Njut av shoten!

Allt gott,
er Informationschef 2018

Märta Kjellberg
Informationschef 
V-Sektionen, sektionen för samhällsbyggnad, TLTH
infochef@vsek.se

Den här veckan är det äntligen dags för att få lite bättre koll på V-sektionens alla utskott och funktionärsposter. På onsdag lunch kl. 12-13 är det Sektionssafari i V-foajé där alla utskott kommer att stå redo för att svara på alla möjliga frågor och kanske bjuda på fika? Passa på att lära dig en massa nytt om vad det innebär att vara med i de olika utskotten på V-sektionen!

Från kl. 17.15 på onsdag håller Sexmästeriet i en Sektionspub där det kommer att finnas ytterligare tillfälle att ställa de frågor som du gått och klurat på. Undrar du hur det är att vara med i Phøset, Näringslivsgruppen, Sexmästeriet eller kanske Prylutskottet? Ta chansen och fråga de som sitter på posten just nu. Självklart går det bra att gå på puben bara för lite mat och dryck också!

Val till funktionärsposterna kommer att ske på Höstterminsmötet 19-20 november och på intervjuer strax efter det. Håll utkik efter Valberedningens broschyr för att få ännu bättre koll på valproceduren och alla poster.

Tveka inte att höra av dig till styrelsen, genom ordf@vsek.se om du har några frågor eller funderingar!

Hälsningar Styrelsen 2018

8/10 Studierådet: Studiekväll
10/10 Sektionssafari + PUB
22/10 Studierådet: Studiekväll

Ny vecka!
Måndag: löpning med härlig bastu efteråt. 18.00 (..) i V-foajé.
Tisdag: innebandy/volleyboll 18.00(..) Victoriastadion.
Aktukompis info: För att få ett aktukompismärke gäller det att gå på 5 stycken aktu-events, löp eller sportkvällar.

Några av våra event för hösten att hålla utkik efter är
Prova på padel: 13 oktober
Pingisturnering: 18 oktober

Hoppas vi ses där! Peace

Spegatspexet ger "Franska Revolutionen" i AF-Borgens konsertsal denna vecka. I ‘Franska Revolutionen’ möter vi Paris invånare som är trötta på kung Ludvig XVI och Marie-Antoinettes styre. Men innanför slottets väggar är det trubbel i paradiset, kungaparet har tröttnat på varandra och vill allt annat än att skaffa en tronarvinge tillsammans.
 
Föreställningar:
Onsdag 19:30 (Slutsålt)
Torsdag 18:00 & 21:00
Fredag 18:00 & 21:00
 
Biljetter finns till försäljning via spexare, via spegatspexet.se eller på Studentinfo.