LIKABEHANDLING
Hejsan!
Vi heter Lukas, Moa och Love och vi är årets likabehandlingsombud på V-sektionen. Som likabehandlingsombud finns vi här om du har något du vill berätta, oavsett om det handlar om något du själv upplevt eller om du sett eller hört något från någon annan. Det kan även vara en känsla du vill prata om.
Som likabehandlingsombud har vi tystnadsplikt, det innebär att det vi får höra får vi inte berätta vidare för någon annan så länge du inte vill det. Likabehandlingsombuden arbetar för jämställdhet, välmående och mot diskriminering. Vi kan hjälpa dig att komma i kontakt med kuratorer och annan stödverksamhet.
Oavsett vad det gäller, tveka inte på att komma fram till oss eller kontakta oss så hjälper vi dig.
Vi finns här för dig!
Lukas Öreberg, Moa Nyström, Love Fröger
Kontakta LikaB
Du får gärna kontakta oss via våran mail som är:
Anonymt via formulär
Det går även att kontakta oss anonymt via formuläret nedan. OBS! skriv inte ditt namn någonstans i formuläret om du vill vara anonym. Vid kontakt genom formuläret har vi tyvärr inte möjlighet att svara dig, men vi arbetar självklart vidare med det som du uppmärksammar.
Ni kan även nå oss genom vår Facebook. Där finns det möjlighet att skriva till oss på Messenger.
Annan hjälp att få
Kuratorer
Om du hamnar i en situation där du är i behov av stöd och råd kan du även vända dig till LTH:s kuratorer. Det behöver inte vara studierelaterat. De har tystnadsplikt, men med viss anmälningsskyldighet i de fall då barn far illa eller om det handlar om brott med minst två års fängelse. Det är Sara Enetoft som är ansvarig kurator för V-sektionens tre program och du hittar hennes kontaktuppgifter nedan.
046-222 37 08
Det går även bra att vända sig till de andra två kuratorerna på LTH, Emma Hammarlund och Ida Jackson. Deras kontaktuppgifter samt mer information om kuratorerna finner ni via följande länk.
Studenthälsan
Till studenthälsan kan du vända dig om du på något sätt mår dåligt över dina studier. Det kan handla om stress, nedstämdhet, talängslan eller stöd kring alkoholvanor. För mer information samt hur du kontaktar Studenthälsan, se deras hemsida.
https://www.lu.se/studera/livet-som-student/service-och-stod/studenthalsan
Studentpräster
Oavsett om du är troende eller vilken religiös tillhörighet du har kan du som student vända dig till Lunds studentpräster. Studentprästerna står till förfogande för enskilda samtal om till exempel livsfrågor, tro, identitet, mening och relationer. De arbetar även med samtal om sorg bland annat. Liksom församlingens övriga präster har de absolut tystnadsplikt och tar även emot bikt. Läs mer på Svenska kyrkans hemsida.